10 januari 2015

Sample Saturday ♥ met o.a Oilily & Estée Lauder ♥

Het is weer zaterdag, dat betekent "Sample Saturday". Vandaag review ik weer 3 geur samples. 
Lees dus snel verder...Florabotanica van Balenciaga. Dit zei me echt helemaal niets. Eerst dacht ik dat het merk Florabotanica heette en er sloeg zelfs terwijl toe of ik dit merk ooit eerder had gehoord. Ik begon met het schrijven van dit artikel en vroeg me af wat nou eigenlijk het merk en wat de naam van de geur is. De verpakking ziet er in ieder geval modern, artistiek uit. 

Mijn eerste indruk?  WHOW! Dit is echt een geur die je op vakantie zou ruiken. Een typische luxe walm komt me tegemoet wanneer ik dit op het papiertje spray (wat ik altijd doe voordat ik het op mezelf spray). Ook na het op mijn huid sprayen moet ik even bijkomen. De geur is eigenlijk precies zoals het artistieke printje. Je ruikt een lading aan geuren. Bloemig, kruidig, poederig. Ik weet het niet. Laat ik de geurnoten maar eens opzoeken.

De geurnoten:
Top: Munt
Hart: Roos en Tuinanjer komen samen met Cannabis (jaja, dé plant)
Basis: Vetiver gecombineerd met Amber

De geur is echt een typische omschrijving van mij. Je weet niet wat je meemaakt. Als ik zo de noten bekijk is het een gewaagde en pittige combinatie, misschien ben ik dat ook soms wel. 

De geur is te koop vanaf 30ml. Hier betaal je dan €58,33 voor. Dit is een behoorlijke smak met geld, maar als ik eerlijk moet zijn, denk ik dat ik dit er wel voor over heb. Ik heb nog nooit een geur gehad die mij zo kan omschrijven als deze geur. Wauw, eens kijken hoe ik hier over denk wanneer deze sample op is. 


Over Modern Muse heb ik waarschijnlijk bij voorbaat al hoge verwachtingen. Ik moet beginnen met dat ik nu al een zwak heb voor de verpakking en kleur, misschien zelfs daar al een oordeel over trek zonder eraan geroken te hebben. 

Estée Lauder is natuurlijk over het algemeen een bekende naam en ik denk ook wel dat iedereen dit parfum wel kent. 

De eerste geur die ik herken is een beetje raar, wat de specifieke noot is weet ik niet, maar het ruikt een beetje naar de Bristol waar wij altijd komen (Eline en haar neus...)
Na een tijdje herken ik een poederige geur, precies wat je verwacht van zo'n zacht roze kleur, ook denk ik iets van violet (viooltjes?) te herkennen. 
De zachte, poederige, liefelijke geur (precies wat je verwacht van zo'n verpakking) vind ik wel wat elegantie hebben. 

De geurnoten:
Top: mandarijn
Hart: lelie, tuberoos, bloem blaadjes, kamperfoelie, Chinese jasmijn en Arabische jasmijn. 
Basis: patchoeli, patchoeli blad, amber, hout, vanille en musk

Deze geur is vanaf 30ml te koop bij de parfumerie voor ongeveer €45,-.
Of ik deze geur zelf aan zou schaffen weet ik niet. Het is misschien een iets té bloemige geur voor mij. 


Oilily is een merk wat me echt aan vroeger doet denken. Ik denk dat iedereen vroeger dit parfum heeft gehad, maar ik was natuurlijk altijd de uitzondering. Een vriendinnetje in de straat, 4 jaar jonger dan dat ik ben, had dit parfum en ik was  zó jaloers, omdat ik het niet mocht hebben van mijn ouders. Alleen het flesje brengt al jeugd herinneringen op. Na een korte reseach kwam ik er achter dat deze geur (zoals ik stiekem al vermoede)  vernieuwd is. Daar gaat mijn droom. 

*spray, spray* Meteen ruik ik een geur die me doet denken aan vroeger. Tot ik hem op mijn huid spray. Een girly-bloemen geur komt me tegemoet. Al moet ik ook meteen zeggen dat de geur volwassener ruikt dan dat ik had verwacht. Het doet me een beetje denken aan zeep ofzo ?, lelietjes. Persoonlijk vind ik de geur lekkerder, wanneer je hem los sprayt. Ik ben toch wel een beetje benieuwd geworden naar de geurnoten, al kan het haast niet missen dat er lelie in zit. 

De geurnoten:
Top: een combinatie van mandarijn uit Sicilië en Spaanse limoen. 
Hart: Jasmijn en cyclaam, meloen, pruim, groene appel en framboos. En ja,ja hier is hij dan.. Lelietje van Dalen.
Basis:  Sandelhout en eikenmos komen samen met Indonesische vetiver. 

Dit parfum is bij de parfumerie te koop, maar hebben ze soms ook bij de drogisterij als ik me niet vergis. Voor 30ml betaal je €25,95. Of ik dit parfum zelf zou aanschaffen, dat weet ik nog niet. Misschien als ik zelf een kindje heb, of voor een verjaardag van een nichtje ofzo. Het is een typische sentimentele geur. 

Conclussie:
De absolute favoriet uit dit lijstje is... Tam tam tam tam....  Florabotanica. De geur blijft me iedere snif opnieuw verassen. Sommige van jullie zullen dit misschien een 'oude vrouwen luchtje' vinden, maar ik vind hem goddelijk! Jullie horen hier meer over.

Liefs, 
Eline ♥

1 opmerking:

  1. Heerlijk he die eerste. Met de moeilijke naam! Ik heb m ook als testertje. Het is dat ik heel veel heb, maar deze staat hoog op mijn verlanglijstje!

    BeantwoordenVerwijderen