30 november 2015

Mijn shopverslaving || Elinnee94

De komende tijd heb ik het zo ontzettend druk en dat is maar goed ook. Ik shopte de laatste tijd erg veel en nu de feestdagen voor de deur staan, wordt de maand er niet goedkoper op.

Door de jaren heen is mijn shop-gedrag nog al veranderd. Wat begon bij iedere dag in het Kruidvat de uitverkoopbakken leegplunderen, zorgde voor een verslaving aan eigenlijk allerlei winkels.
Ook dure verslavingen, zoals iedere maand een parfum. What the hell Eline, je kan er maar 1 tegelijk opdoen.

In dit artikel vertel ik je meer over mijn shopgedrag.
Lees verder…

Sinds ongeveer een half jaar merk ik dat het meeste geld dat ik nu uitgeef toch wel naar eten uitgaat. Tja, eten heb je nodig maar er zijn grenzen. Waarom iedere dag een (duur) broodje halen, als je ook gewoon brood kunt pakken? Waarom iedere keer een flesje drinken halen als je ook een flesje water mee kan nemen of beter zelfs je dopper? Natuurlijk is een broodje lekkerder, maar ook veel ongezonder. Als ik naar boekenwerk moest, ging ik eigenlijk altijd bij de AH to go iets halen. Wat eigenlijk best wel onzin is, als ik namelijk net aan de andere kant het station in Eindhoven uitloop ben ik bij een gewone AH en dat scheelt echt enorm.
Nu werk ik bij de AH bij mij in de buurt (of eigenlijk zit ik nog in mijn proefperiode) en neem ik gewoon brood mee. Ik merk dat ik zo veel honger heb wanneer ik zo hard werk  en een duur broodje kan ik me echt niet iedere dag veroorloven. Ik heb nu eenmaal een kleine uitkering, wat mijn volledige inkomen is.


Ook scheelt het natuurlijk dat ik niet meer zo vaak in de stad ben te vinden. Dit was al zo toen ik bij Boekenwerk zat, maar  ook daar was de verleiding erg groot om toch nog even de stad in te lopen. Op dinsdag was ik altijd vrij en op donderdag en vrijdag moest ik in de ochtend werken, hoe verleidelijk is het om dan toch nog even de Primark of Etos binnen te lopen?
Nu zijn mijn werktijden bij de AH van 11.00 tot 15.00 van maandag tot en met donderdag, erg fijne tijden maar wat ben ik blij als ik weer thuis ben. Ook de weekenden heb ik het druk. Afgelopen weekend zat ik in Zuid Limburg, boven op de Keutenberg en komend weekend is het natuurlijk Sinterklaas. Ik heb zelfs tijdgebrek en moet vrijdag dus maar snel cadeautjes scoren en daarvoor heb ik al een leuk tripje gepland. Ik vind het vooral erg leuk om nieuwe plaatsen te bezoeken of steden waar ik niet zo veel heen ga, maar dat is natuurlijk ook niet gratis. Het OV is tegenwoordig echt duur, maar ook in de winkels is het niet meer allemaal zo goedkoop.


Sinds een tijdje hebben we hier in de buurt een Action zitten en ik moet zeggen dat dit behoorlijk verleidelijk is. Snel even een paar oortjes kopen of potjes voor thee en hop, weer een mandje vol. Tijdens het lezen van wat artikelen van Nicole (The budget life), die toch alweer een poosje volg, kwam ik op het idee om mijn uitgave eens te delen in een blog artikel. Niet zoals Nicole iedere week, maar misschien één of twee keer in de maand. Om te zien waar nu eigenlijk echt mijn geld naar uitgaat.  

Liefs, 
Eline 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten