1 november 2016

Lekker lees weer #8 Hittegolf - Suzanne Vermeer || Elinnee94

Nadat ik “Costa del Sol” had gelezen, kon ik niet wachten weer in een boek van Suzanne Vermeer te duiken.
Hittegolf is de nieuwste zomerthriller van Suzanne Vermeer en speelt zich af in (mijn geliefde) Portugal. Hoe kon ik dan ook anders, dan dit boek ter voorbereiding van (en in) Portugal te lezen.

Vandaag deel ik mijn mening over dit boek.
Ben jij benieuwd wat ik van het boek vond? Lees dan verder…


Waar gaat het boek over ?
Het boek “hittegolf” gaat over de Nederlandse Anouk, die samen met haar vader en zijn 2e  vrouw een ‘vakantiehuis’ in Portugal heeft. Anouk heeft in Portugal haar leventje goed op de rit. Ze is beste vriendinnen met de Portugese Cesária en ook met de Nederlandse Mees kan ze het goed vinden.
Anouk’s vader heeft veel geld, waardoor het leven voor Anouk wat makkelijker word gemaakt. Cesária daar in tegen doet alles voor geld. Ze wil graag studeren en om dat geld bij elkaar te sparen poetst ze (net als haar moeder) en om wat bij te verdienen laat ze zich ook casten als model.

In de buurt word een nieuwe Hollywoodfilm opgenomen. Deze opnames worden stilgelegd door de vondst van een lichaam in de buurt van waar de opnames plaats vinden.
Uit autopsie blijkt dat het niet om een natuurlijke dood gaat en inspecteur Carvalho krijgt de zaak toegewezen.
Een zaak die haar persoonlijk meer raakt, dan dat ze eigenlijk vermoede.

Mijn mening
Het boek ‘hittegolf’ is een boek wat alles heeft waar ik dol op ben. “Politiewerk, Portugal, spanning, (halve) liefde, emotie”. Dit boek was spannend tot op de laatste bladzijde (ook al had ik wel een stiekem vermoede hoe de vork in de steel zat). Bij dit boek bleven er maar dingen gebeuren en nieuwe raadsels ontstaan.

Dit boek krijgt van mij een dikke 9.

Verkrijgbaarheid
Je kunt dit boek bij boekwinkels (zoals Bruna en Primera) of Bol.com vinden voor €15,-.  Het is nog een vrij nieuw boek dus de prijs zal overal hetzelfde zijn.

Van wat voor soort boeken hou jij?

Liefs,
Eline

Geen opmerkingen:

Een reactie posten