18 januari 2016

Mijn portemonnee #3 week 2 2016 (11 tm 17 januari 2016)

Week 2 van 2016 zit er alweer op. Het is dus weer tijd voor een "mijn portemonnee" artikel. 
Voor de mensen die deze column nog niet kennen zal ik het even kort samenvatten. Ik deel in "mijn portemonnee" mijn kasboek. Sommige dingen springen er ui en behandel ik dan wat uitgebreider. 
Wil je weten wat ik allemaal heb uitgegeven van 11 t/m 17 januari 2016? 
Lees dan verder...

Boodschappen €15,22
Tja, dat is iets waar je niet onderuit komt. Ik woon (nog) niet op mezelf, dus hoef niet volledige inkopen te doen. Wel ben ik druk aan het oefenen en koop dus regelmatig de boodschappen, of een deel daarvan. Soms wil ik ook nog wel eens iets op het werk kopen, of onderweg. Deze week heb ik in totaal €15,22 uitgegeven aan boodschappen, wat ik best een mooi bedrag vind. Ik heb tijdens mijn werk een keer een sap gehaald van €2,- en het weekend heb ik wat (meer) boodschapjes gedaan, omdat mijn nichtje met haar vriend kwam eten. We moesten dus voor wat meer mensen koken. Helemaal niet erg, want als ik op mezelf woon zal ik ook beslist wat mensen uitnodigen. 

Taxi €16,80
Vorige week vertelde ik er al over. Ik heb sinds kort een TaxPas, super handig. Hierdoor laat ik mijn OV vaak aan de kant liggen, omdat dit toch in kosten scheelt. Je wordt voor de deur opgehaald en op plaats van bestemming afgezet. Ik was in totaal €16,80 kwijt de afgelopen week. Best gek, dat dit meer geld is dan de boodschappen die ik heb gedaan de afgelopen week. 

Vaste kosten €15,-
Dan hebben we natuurlijk de automatische afschrijvingen. Deze week is de Beautybox afgeschreven. Mijn vader vind soms dat ik deze moet opzeggen, maar ik laat me graag voor €15,- per maand een keer verassen.

Overig €12,40
Niet zo veel overige kosten deze week. Ik ben een keer naar Action geweest, waar ik wat spulletjes heb gehaald voor in totaal €12,40. Dat vind ik nog wel kunnen, zeker als je nagaat dat dit de enige winkel is geweest waar ik echt wat voor mezelf heb gekocht. Het meeste wat ik heb gehaald waren overigens ook praktische dingen, zoals babydoekjes (voor swatches)  en kaarsen. 

Totaal :  €59,42
Wauw, onder de €60,- gebleven. Ik vind het netjes, al zeg ik het zelf. Deze week verwacht ik dat mijn geld binnenkomt en heb ik (tot nu toe) op boodschappen en taxiritjes niets op de planning staan. De week daarna ben ik jarig en moet ik opletten met wat ik koop en vraag. Ik verwacht wel dat ik zelf een groot deel aan boodschappen moet meebetalen (slik). Gelukkig is februari dan weer een korte maand, waarvan ik hoop dat die niet al te duur wordt. 

Liefs,
Eline 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten