15 mei 2016

Teacozy april 2016 || Elinnee94

In de maand april, was ik precies een jaar lid van Teacozy. Een unboxing kon dus niet ontbreken.
Bij mijn TeaCozy artikelen schrijf ik altijd een korte review. 


Ben jij benieuwd naar wat er in mijn Teacozy van april zat? 
Lees verder...

Hieronder de unboxing van de Teacozy:


Kun je de video niet bekijken, klik dan hier om naar mijn YouTube kanaal te gaan. 

Tijdens het schrijven van dit artikel, waar ik op vakantie aan begin, kom ik er achter dat ik niet van alle theeën foto’s heb gemaakt. Veel thee drink ik toch in de avond of in de ochtend. Ik merk dat wanneer het donker is ik toch de foto’s niet snel neem.
Niet van alle theeën zul je dus een foto kunnen zien. Excuus daarvoor.


Kruidig Lapacho sinaasappel / vanille

De geur van deze thee is heerlijk, een beetje zoet en doet me denken aan Pim’s koekjes.

Je proeft een zachte, crème vanille thee met een sinaasappel twist.



Ik vind de thee erg speciaal en is zelfs aan te raden voor iemand, die net als ik, niet zo dol is op sinaasappel. 





Achtergrond:

Na een lange, stres volle dag is Lapacho de manier om te ontspannen.

Lapacho is de informele naam voor diverse boomsoorten van Midden en Zuid Amerika. Ook wordt deze thee ‘Inca thee’ genoemd, omdat de Inca’s de bast van de bomen voor geneeskrachtige eigenschappen gebruiken.

De geurcombinatie van sinaasappel met vanille is een perfecte aanvulling op de Lapacho.



Ingrediënten:

Lapacho, sinaasappel, natuurlijk vanille aroma.



Deze thee krijgt van mij een 8,5


Ceylon
Ik houd niet zo van zwarte thee en vind deze thee dus al vanaf het eerste moment niet zo boeiend.
Soms kan een neutrale thee ook wel eens lekker zijn, zo ook deze.
Het is altijd handig om een thee zonder poespas in huis te hebben, maar zelf houd ik wel van thee met een smaakje.
Een prima thee om te serveren voor bezoek.

Achtergrond:
Deze koperkleurige zwarte thee komt uit Sri Lanka, uit de Sarnia Garden in Ceylon om precies te zijn.  In deze tropische tuin zijn de hoogteverschillen groot. Dat maakt deze thee zacht, licht pittig en zoet van smaak.
Wanneer je van zwarte thee houd, moet je deze thee echt eens proberen.

Ingrediënten:
Gefermenteerde zwarte thee

Omdat ik zelf niet zo’n liefhebber ben van simpele thee, vind ik het moeilijk hier een cijfer voor te geven.  Ik ga voor een middenweg 5.5



Groene thee Bamboo Berry

Deze thee doet me qua geur erg denken aan de rode Smint snoepjes.

Op een subtiele manier smaakt deze thee hier ook naar.

Een heerlijk fruitige thee, met een twist van mint. Lekker voor op een warmere dag (of avond).




Achtergrond:

In Japan kijken ze reikhalzend uit naar de eerste Sencha-pluk van het jaar. Sencha is een Japanse groene thee, die wordt gebruikt zonder de theebladeren te vermalen.

Sencha betekent ‘gewelde thee’, wat verwijst naar hoe de thee word behandeld.

Samen met de nootachtige smaak van bamboe bladeren, fruitige aardbeien en frisse pepermunt zorgt dit voor een heerlijke combinatie



Ingrediënten:

Groene Sencha thee, bamboebladeren, citrus plakjes, pepermunt, aardbei, zonnebloemblaadjes, natuurlijk aroma.



Een prima thee, deze krijgt van mij een 7.


Rooibos sweet sea Buckthorn
Deze thee ruikt fruitig, maar qua smaak vind ik hem niet zo bijzonder.
Het is een warme rooibos thee, met niet te veel poespas. 


Achtergrond:
Zoete wortel en frisse duindoornbessen komen in deze melange perfect samen.
De thee word afgemaakt met lindebloesem en heidebloesem.

Ingrediënten:

Rooibosthee, stukjes wortel, duindoornbessen, zoete braam bladeren, kalk-boom bloesem, heide bloesem, goudsbloemblaadjes, natuurlijk smaakstof

Deze thee krijgt van mij een 7.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten