5 juni 2017

4x Balea shampoo Maracuja & orchidee, Prezik & kokos, Appel & limoengras, Frangpani & parel || Elinnee94

Een aantal keer per jaar ga ik naar onze Oosterburen om bij de drogist te shoppen. Voor mij is het alweer bijna tijd om naar DM te gaan, maar uit mijn laatste shoplog heb ik nog wat producten die wachten op een review.
Vandaag de beurt aan 4 shampoos, die in mijn ogen een voorjaarse geur hebben.

Ben jij benieuwd wat ik van deze shampoos vind? 
Lees verder...Balea is het huismerk van de Duitse drogist DM. Qua shampoo hebben ze 2 lijnen. De gewone lijn (waar deze shampoos van zijn) en de professional lijn, die iets duurder is. In de Duitse drogist is het allemaal net iets goedkoper dan hier. Voor dit huismerk betaal je voor deze flacons van 300ml €0,55. Al eerder schreef ik een review over de vanille & amandel shampoo uit deze lijn en de framboos & vanille shampoo.
In dit artikel de wat meer Lente/Zomer geurtjes.
 
De Maracuja & Orchidee shampoo zal moeten zorgen voor meer volume. Volgens mij was dit me bij de andere shampoos niet echt opgevallen, maar zelfs voor 55cent worden er shampoos gemaakt met verschillende doeleinde.
Deze shampoo adviseren ze dus ook bij dun en fijn haar. Ik weet niet of jullie ooit mijn haar hebben gezien... Maar dat is nou niet bepaald dun en fijn. Toch kocht ik deze shampoo, omdat ik erg benieuwd was naar de geur en het mij eigenlijk helemaal niet was opgevallen dat deze shampoos bedoeld zijn voor bepaalde haartype.
Maracuja is passievrucht en zelf vind ik dit altijd erg lekker ruiken. Ook ben ik dol op orchidee, ik vind het prachtige bloemen maar goed daar hebben we in een shampoo niet zo veel aan.

Het ingrediëntenlijstje voor de mensen die er in geïnteresseerd zijn. Deze shampoo geeft aan geen siliconen te bevatten. Wel zit er SLES, alcohol en parfum in de shampoo. Zelf let ik niet zo veel op ingrediënten en zeker voor €0,55. Als het mijn haar maar schoon maakt.
Deze shampoo heeft geen kleur, het is een beetje vloeibaar gelly en wanneer ik hem onder de douche gebruik schuimt hij goed. Tja, ik weet dat er mensen zijn die SLS/SLES maar troep vinden, maar ik vind dat een shampoo gewoon moet schuimen. Dat is voor mij een teken dat mijn haar schoon is. 

In de geur van de shampoo ruik je de maracuja/passievrucht goed terug. Hij ruikt zoet, maar op een nog aangename manier. Deze geur schreeuwt niet zo veel voorjaar als dat ik dacht, ik zou deze shampoo het hele jaar door kunnen gebruiken, gebaseerd op de geur. 

Deze perzik & kokos shampoo zou vocht inbrengend moeten werken. Deze shampoo is dan ook bedoeld voor statisch en droog haar. Ik heb best snel last van statisch haar, maar eerlijk gezegd kom ik er tijdens het schrijven van de review pas achter dat deze shampoo zijn kracht wil leggen in het vocht inbrengende deel. Eerlijk zeg ik dat ik dat best een leuk idee vind, dat ook een huismerk zich echt daarin specialiseert. Mij gaat het vooral om de geur.
 Dit zijn de ingrediënten van deze shampoo. Het lijstje begint hetzelfde als die van de maracuja & orchidee, met als 2e ingrediënt SLES. Maar al snel zie ik dat sodium chloride hier is vervangen door glycerine, een verzorgend product wat je ook vaak in primers ziet. Ook zit in deze shampoo meer alcohol dan in de maracuja & orchidee variant, wat ik dan weer erg tegenstrijdig vind voor een verzorgende shampoo. Alcohol droogt immers uit. Sterker nog, in dit lijstje zie ik drie verschillende soorten alcohol staan. 
Hoewel ik niet zo op ingrediënten let, lijkt het me sterk dat deze shampoo vocht inbrengend is.
Ook deze shampoo heeft een kleurloze, vloeibare-gelly substantie. 
De geur is zacht, perzik/nectarine achtig zoals je van de naam kunt verwachten. Je ruikt de kokos er doorheen, maar ik weet niet of iedereen het ook als kokos zou herkennen. Heel licht op de achtergrond ruik je namelijk iets tropisch. Ook een niet-kokos-liefhebber zou deze shampoo qua geur wel kunnen waarderen. 
Ik vind hem heerlijk ruiken voor het voorjaar en dan met name op de wat warmere dagen.
In de shoplog vertelde ik al dat ik dol ben op de geur van appeltjes. Hoe vaak kom je nou een (betaalbare) shampoo tegen die naar appel ruikt? Deze appel & limoengras shampoo is een vitaliserende shampoo en is bedoeld om je haar op te peppen. Het zou je haar glans en expressiviteit moeten geven. Deze shampoo kun je dan ook het beste op normaal en/of licht vettig haar gebruiken.
Weer een ingrediënten lijst die hetzelfde start. Als 2e ingrediënt wederom SLES en al snel kom ik alcohol tegen. De eerste 7 ingrediënten zijn hetzelfde als bij de maracuja & orchidee variant. Het is lochisch dat er een paar ingrediënten op de lijst verschillen, maar dat komt doordat de geur van beide prodcuten verschilt.
Ook deze substantie is transparant, maar er zit wel een groenige gloed over/door. 
De geur van deze shampoo is echt zoals je een appel-shampoo wil. Hij ruikt heerlijk naar groene appel en dan heb ik eigenlijk al meteen het idee dat mijn haar een oppepper krijgt. Als ik deze shampoo in de ochtend gebruik krijgt niet alleen mijn haar, maar ook ik een oppepper.
 
De frangipani/plumeria & parel shampoo is een zijdeglans shampoo, bedoeld voor dof en glansloos (dat is toch hetzelfde) haar.
Ook dit lijstje ingrediënten begint hetzelfde. Al snel kom je SLES en alcohol tegen.
Deze shampoo is qua kleur en structuur wel echt anders dan de andere varianten. Hij is namelijk een beetje parelmoer van kleur en dat past natuurlijk helemaal bij de naam. De geur van deze shampoo vind ik niet heel bijzonder, want hoewel de verpakking er wel heel vrouwelijk uit ziet vind ik het best een unisex geurtje hebben. Niet een duidelijke uitgesproken geur, zoals de appel of perzik variant, maar echt shampoo-achtig. 

De shampoos van Balea vind ik erg fijn in gebruik. De appel & limoengras is mijn favoriet voor het voorjaar en de plumeria & parel vind ik het minst qua geur.
Als het gaat om werking, tja wat kun je verwachten voor €0,55? Nou ben ik ook niet de moeilijkste met shampoo, mijn haar moet er niet vettiger of juist heel droog van worden en mijn haar gewoon goed schoonmaken. Dit doen deze shampoos gewoon en dan hoor je mij niet klagen. Ik zal dus zeker vaker shampoos van Balea aanschaffen en wie weet zien jullie nog wat andere geurtjes op mijn blog voorbij komen. 

Liefs,
Eline ♥

Geen opmerkingen:

Een reactie posten